Wat moet je weten over het onderhoud van een website?

Als een website ‘af’ is breekt een leuke periode aan: alles staat klaar en je gaat jouw website promoten. Zeker in het eerste jaar na de oplevering van je website, loop je vaak tegen dingen aan die je toch graag anders zou willen dan je aanvankelijk had bedacht. Maar alle kleine wijzigingen brengen ook weer extra kosten met zich mee, daardoor voelt het als een drempel om je website gelijk weer aan te passen.

Het kan ook zijn dat je vragen hebt over hoe iets werkt of hoe iets ook alweer moet. Het is jammer als een website niet echt tot leven komt, omdat die kleine dingen blijven liggen. Want na een jaar niet updaten en geen verbeteringen doorvoeren, is je website alweer sterk verouderd.

Waar bestaat een onderhoudspakket uit?

Voor websites die gebruik maken van het open source platform WordPress, biedt De Rechtleggers onderhoudspakketten aan om dit soort zorgen weg te nemen. De basis van een pakket bestaat uit:

  • Maandelijkse updates van WordPress core
  • Maandelijkse updates van WordPress plugins
  • Wekelijkse automatische backups
  • Advies met betrekking tot de website
  • Oplossen van onverwachtse problemen

Zo blijf je met je tijd meegaan en weet je zeker dat alles het blijft doen. Afhankelijk van of het een eenvoudige website betreft, of een wat grotere, kan worden gekeken naar een passend pakket. Onze verschillende pakketten zijn:

  • Onderhoudspakket klein € 30,– per maand (€ 360,–/jaar)
  • Onderhoudspakket groot € 60,– per maand (€ 720,–/jaar)

Zo weet je van te voren waar je aan toe bent. Onder een kleine website verstaan we websites die vrij statisch zijn, waar niet zo veel aan veranderd in de loop van de tijd. Dit zijn bijvoorbeeld een portfolio website, een website voor een zzp’er, of een website voor een kapperszaak of restaurant (visitekaartje-websites). Af en toe zijn er kleine tekstuele aanpassingen of moet er een plaatje bij, maar veel kan de eigenaar zelf doen dankzij het WordPress platform.

Onder grote websites verstaan we bijvoorbeeld webshops, of websites waarop constant veel veranderd zoals bijvoorbeeld een nieuws of blog platform. Oftewel: websites van wat grotere organisaties. Deze sites hebben ook altijd een test-omgeving nodig. Houdt dus in het hosting-pakket rekening met dat er een mogelijkheid moet zijn om minimaal twee databases te kunnen inrichten.

Dit is maatwerk. De focus ligt op ontzorgen. De Rechtleggers kijken altijd naar wat de website nodig heeft om weer snel op niveau te zijn. Daarnaast volgen we standaard stappen om ervoor te zorgen dat updates doorgevoerd worden en backups worden gemaakt. Ook zijn wij dan jouw vraagbaak, zodat jij je weer kan focussen op waar jij blij van wordt.

Het kan zijn dat er extra werk voortkomt uit aanpassingen of updates. De kosten hiervoor zullen altijd van te voren worden besproken. Zo kom je nooit onverwachts voor extra kosten te staan.

Meer informatie

Heb jij een website en wil je deze graag up to date houden? Vul hieronder het formulier in om in contact te komen. Je kunt ook zelf een mailtje sturen naar contact@rechtleggers.nl.

    Ik heb interesse in:*