Perspectief

Ontwerpen is dingen bedenken, sparren, uitproberen, maken, kijken en opnieuw nadenken. Het is een proces dat begint met het stellen van de juiste vragen, om vervolgens samen een krachtige en eigenzinnige toepassing te ontwikkelen.

Van pril idee naar sterke vertaling, om vervolgens weer nieuwe prille ideeën te bedenken en nieuwe stappen te zetten.

Sido Dekker begon in 2015 zijn bureau voor grafisch ontwerpen dat inmiddels is gegroeid tot een full-service ontwerpstudio en een netwerk van veel diverse specialisten.

De Rechtleggers verzorgen o.a. identiteit strategieën, huisstijlen, campagnes, websites en publicaties.

Onze naam De Rechtleggers is een ode aan grafisch ontwerper Wim Crouwel (1928 – 2019), oprichter van ontwerpbureau Total Design. In een Volkskrant Magazine interview uit 2016 staat de volgende passage beschreven:

Tijdens het gesprek in zijn Amsterdamse appartement, zittend op een rechte stoel met voor hem een rechthoekig koekblik, heeft hij voor zichzelf nog een benaming: de rechtlegger.

Rechtleggen is voor hem een levenshouding en die kwam terug in zijn werk. Hij zegt dat het nog steeds in hem gloort, het rechtleggen. Het voelt als een friemel van binnen, die er niet is uit te branden. Als iets scheef ligt, moet het recht.

De boeken op de grond van de woonkamer liggen nu een (beetje) schots en scheef, net als wat dvd’s in het dvd-rek. Hij houdt ze in de gaten, op een zeker moment legt hij ze recht.

bron: Volkskrant Magazine